Verkooptraining

Match met je doelgroep

Doordat onze verkooptrainers zo’n lange en brede ervaring hebben in sales binnen allerlei soorten bedrijfssituaties, kunnen ze ook voor jouw bedrijf feilloos aanvoelen welke verkooptraining het meest effectief is.
Dienst

Verschillende soorten verkooptraining(en)

Verkoop vindt plaats in allerlei situaties. Verschillende situaties vereisen verkoop(technieken) op verschillende niveaus. Daarom bieden wij -net als bij onze communicatietrainingen– verkooptrainingen aan die voor een bepaalde situatie, op een bepaald moment en voor een bepaalde doelgroep het meest effectief is.

Basis

Basisvaardigheden voor mensen die de eerste stappen op het commerciële vlak zetten. De nadruk ligt op directe verkoop(relaties). Het is immers van belang dat je jezelf correct en zelfverzekerd presenteert aan de klant. Maar ook weet welke verkoopstrategie past bij welke situatie en bij welke klant en hoe je die kennis toepast in de dagelijkse praktijk. We kijken naar hoe de kandidaat zich non-verbaal en verbaal presenteert en gaan dieper in hoe dit kan worden gebruikt in de commerciële communicatie. Dit betreft zowel de commerciële gesprekken aan de telefoon als face-to-face contacten. Een basale maner van interviewen wordt aangeleerd en we gaan in op de theorie van het herkennen van koopsignalen en het weerleggen van bezwaren.

Gevorderde

Daarnaast is er de verkooptraining voor bijvoorbeeld de accountmanager. Hierbij speelt het verkrijgen, maar ook het onderhouden van een langere termijn relatie met klanten een belangrijke rol. Ook hier geldt weer dat er aandacht is voor de theorie, kennis en inzicht, maar evenzeer voor de toepassing in de praktijk. Terwijl de basistraining zich met name richt op de enkele transactie in één situatie op één moment, gaat het in de gevorderde training meer om het verkopen binnen een samenwerking op langere termijn.

Dus waarbij er niet steeds meer hoeft te worden ingezet op een enkele transactie, maar meer op het duurzame zakendoen met elkaar. Met dat als uitganspunt, zodat toekomstige aanschaffen ‘als vanzelfsprekend’ ook bij de leverancier gedaan worden. Onderhandelen krijgt in deze training ook meer aandacht. Dit omdat de aspecten van de onderhandeling niet langer liggen op het gebied van de enkelvoudige transactie, maar meer op andere zaken, zoals levertijd, JIT (just in time), leveringen service contracten etc.

Expert

Deze verkooptraining is voor mensen die hun sporen op verkoopgebied al ruimschoots verdiend hebben. Je leert hier, bijvoorbeeld als lid van het managementteam of de DMU, hoe je de samenhang van de verschillende afdelingen die zich direct of indirect bezighouden met de verkoop, kunt verkrijgen en onderhouden. Of juist om zaken te doen mèt de diverse leden van het managementteam of de DMU die niet zelden andere inkoopbehoeftes en -motieven hebben. Zo fungeer je als spin in het web en gebruik je je commerciële vaardigheden en je onderhandelingsvaardigheden niet alleen meer voor de verkoop, maar ook voor een efficiënte en effectieve samenwerking tussen de betreffende bedrijven.

Vrijblijvend meer informatie over onze Verkooptraining ontvangen?

Zeker weten welke soort verkooptraining het best bij jou of jouw medewerkers past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact met ons op als jij meer wilt weten over onze Verkooptraining dienst of deze direct wilt afsluiten.
Maak een afspraak+31(0) 229 - 29 13 15

Wat onze klanten zeggen

Onze klanten zijn onze topprioriteit. Lees wat een paar van hen te zeggen hebben.
 • Onlangs hebben de medische secretaresses van Karakter  kinder- en jeugdpsychiatrie een communicatietraining gehad van David. Na ons eerste contact kon hij goed omschrijven waar onze behoefte lag. Deze training is door hem vervolgens met zorg “op maat” voor ons ontwikkeld.
  Reacties van de deelnemers waren onder andere: 'de training was een aangename verrassing', 'interessant', 'bewustwording van je eigen ik'.

  De samenwerking hebben we als erg prettig ervaren.

 • Al langere tijd verzorgen David en zijn team diverse diensten voor RE/MAX Nederland. Het afgelopen jaar hebben we de trainingen en coaching flink opgeschaald en we zijn erg blij met het resultaat. David spreekt tijdens trainingen en coachingsessies uit eigen ervaring en weet de juiste vragen te stellen. Hij zorgt voor een veilige omgeving en middels duidelijke doelen en communicatie draagt hij bij aan het behalen van een beter bedrijfsresultaat. Wij zijn erg blij met Vaart en bevelen de training en coaching van harte aan!

 • De Acdapha Groep ervaart de trainingen van Vaart (David Stolze) als super motiverend en leerzaam. Het helpt ons bij het optimaliseren van onze dienstverlening.

 • Wie wij zijn

  Zijn wie je bent en doen wat je belooft, dat doen we bij Vaart. Ondanks dat we op afstand werken voelt contact met ons als heel dichtbij. Bel ons maar eens vrijblijvend op, dan merk je het meteen.
 • Persoonlijk

  Klanten die zich altijd gehoord en gewaardeerd voelen, zijn tevreden en loyaal.

  Een goede relatie kan niet bestaan zonder persoonlijk contact. Onze medewerkers zijn als geen ander in staat om warm menselijk contact te leggen, goed naar jouw klanten te luisteren en rekening te houden met hun individuele wensen en behoeften.

 • Benaderbaar

  Voor klanten kan contact met een bedrijf soms abstract en op afstand aanvoelen.

  Dit kan bijdragen aan een gevoel van niet gezien en gehoord worden. De manier waarop je in contact gaat maakt een wereld van verschil. Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw klanten zich welkom voelen en jouw bedrijf als benaderbaar wordt ervaren.

 • Sociaal

  Het inhoudelijk correct en snel afhandelen van een inkomend telefoongesprek of e-mail is enorm belangrijk.

  Daarnaast is het oog hebben voor de persoon achter de vraag net zo cruciaal voor hoe jouw bedrijf als sociaal wordt ervaren. Onze medewerkers hebben hierin een perfecte balans waardoor ze zorgen dat jouw klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen. Hierdoor versterk jij de sociale kant van jouw bedrijf, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

 • Doen waar we goed in zijn

  Benieuwd geworden?

  Neem voor meer informatie over onze diensten contact met ons op. Dit kan via verschillende kanalen. Kies voor ons contactformulier of bel ons direct.

  Stuur je vraag of offerteaanvraag direct naar ons toe.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.