Communicatietraining

Communiceer jij een duidelijk verhaal?

We hebben allemaal leren communiceren. In woord en gebaar. Als ‘zender’ en als ‘ontvanger’. In bedrijven wordt ook de hele dag gecommuniceerd. Dat maakt communicatietraining een belangrijk aspect van ieder zijn ontwikkeling.
Dienst

Communicatie als vanzelfsprekendheid

Op de werkvloer tussen werknemers onderling en ‘naar buiten’, met (potentiële) klanten. Maar is die communicatie altijd effectief? Als je bedrijf klanten verliest of te weinig aanspreekt, ligt dat in bijna alle gevallen aan een bepaalde mate van miscommunicatie. Bij Vaart weten we als geen ander hoe je effectief communiceert en delen die kennis graag met jou in onze unieke communicatietrainingen. Binnen onze bedrijfstrainingen betekent communicatietraining van Vaart training door ervaren trainers, praktisch en op maat.

Communicatietraining voor diverse bedrijven

Doordat onze communicatietrainers zo’n lange en brede ervaring in allerlei soorten bedrijfssituaties hebben, kunnen ze dus ook voor jouw bedrijf feilloos aanvoelen welke communicatietraining het meest effectief is. Hetzelfde geldt voor onze verkooptrainingen en feedbacktrainingen.

Meer weten?

Neem contact met ons op als jij meer wilt weten over onze Communicatietraining dienst of deze direct wilt afsluiten.
Maak een afspraak+31(0) 229 - 29 13 15

Wat onze klanten zeggen

Onze klanten zijn onze topprioriteit. Lees wat een paar van hen te zeggen hebben.
 • Onlangs hebben de medische secretaresses van Karakter  kinder- en jeugdpsychiatrie een communicatietraining gehad van David. Na ons eerste contact kon hij goed omschrijven waar onze behoefte lag. Deze training is door hem vervolgens met zorg “op maat” voor ons ontwikkeld.
  Reacties van de deelnemers waren onder andere: 'de training was een aangename verrassing', 'interessant', 'bewustwording van je eigen ik'.

  De samenwerking hebben we als erg prettig ervaren.

 • Al langere tijd verzorgen David en zijn team diverse diensten voor RE/MAX Nederland. Het afgelopen jaar hebben we de trainingen en coaching flink opgeschaald en we zijn erg blij met het resultaat. David spreekt tijdens trainingen en coachingsessies uit eigen ervaring en weet de juiste vragen te stellen. Hij zorgt voor een veilige omgeving en middels duidelijke doelen en communicatie draagt hij bij aan het behalen van een beter bedrijfsresultaat. Wij zijn erg blij met Vaart en bevelen de training en coaching van harte aan!

 • De Acdapha Groep ervaart de trainingen van Vaart (David Stolze) als super motiverend en leerzaam. Het helpt ons bij het optimaliseren van onze dienstverlening.

 • Wat we doen

  Verschillende soorten communicatietraining(en)

  Communicatie vindt plaats op veel niveaus. Mensen die communiceren, doen dat overal waar ze zijn. Verschillende situaties vereisen verschillende vormen van communicatie. Daarom bieden wij communicatietrainingen aan die voor een bepaalde situatie, op een bepaald moment en voor een bepaalde doelgroep het meest effectief is.

  Basis

  Basisvaardigheden voor mensen die de eerste stappen op het commerciële vlak zetten. Onderdelen van deze communicatietraining zijn onder meer: Interviewen, presenteren, aanbieden, afsluiten en omgaan met bezwaren. Bij dat laatste kun je bijvoorbeeld ook denken aan de zogenaamde ‘meereizende bezwaren’ van de deelnemers zelf. Ook wel ‘overtuigende belemmeringen’ genoemd. Cursisten worden zich dus bewust van hun eigen ingesleten patronen en aannames die succesvolle verkoop in de weg kunnen staan. Als je zelf niet overtuigd bent van het product of dienst en dat uitstraalt, dan voelt de klant dat ook. In de cursus leer je hoe je jouw aanpak, jouw manier van denken en handelen, vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken. Op die manier zul je dus met meer overtuiging en plezier verkopen en positieve resultaten boeken.

  Gevorderde

  Daarnaast is er de communicatietraining voor bijvoorbeeld de accountmanager. Hierbij speelt het verkrijgen, maar ook het onderhouden van een langere termijn relatie met klanten een belangrijke rol. Lange termijn relaties bereik je door op de juiste momenten contacten te onderhouden. Dat gaat natuurlijk op voor zoiets eenvoudigs als verjaardagen, een trouwdag, Kerst, Nieuwjaar etc. Maar als het goed is, heb je inzicht in de branche van je klanten en weet je dus wanneer je hen moet benaderen met voor hen interessante ontwikkelingen. Of wanneer je hen kunt bellen met de vraag hoe ze de ontwikkelingen inschatten en in hoeverre men de bedrijfsvoering erop verwacht aan te passen. En natuurlijk altijd met de service-gerichte instelling om hen ermee van dienst te willen zijn.

  Expert

  Deze communicatietraining is voor mensen die hun sporen op verkoopgebied al ruimschoots verdiend hebben. Je leert hier, bijvoorbeeld als Strategisch accountmanager of als lid van het managementteam of de DMU, hoe je de samenhang van de verschillende afdelingen die zich direct of indirect bezighouden met de verkoop, kunt verkrijgen en onderhouden. Je leert je product of dienst onder de aandacht te brengen van de ‘beslissers’. Aan de algemeen directeur/ ondernemer kun jij bijvoorbeeld laten zien hoe jouw product of dienst het bedrijf kan laten groeien. Maar ook de financieel directeur kun jij met goed onderbouwde cijfers overtuigen van het rendement. Daarnaast toon je het commerciële belang aan in de kamer van de commercieel directeur. Daarnaast, echter, ben je ook in staat om de HR-manager te laten zien hoe jouw oplossing tot betere arbeidsomstandigheden en werkplezier leidt.

  Wie wij zijn

  Zijn wie je bent en doen wat je belooft, dat doen we bij Vaart. Ondanks dat we op afstand werken voelt contact met ons als heel dichtbij. Bel ons maar eens vrijblijvend op, dan merk je het meteen.
 • Persoonlijk

  Een goede relatie kan niet bestaan zonder persoonlijk contact.

  Onze medewerkers zijn als geen ander in staat om warm menselijk contact te leggen, goed te luisteren en rekening te houden met de individuele wensen en behoeften van jouw klanten.

 • Benaderbaar

  Voor klanten kan contact met een bedrijf soms abstract en op afstand aanvoelen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van niet gezien en gehoord worden. De manier waarop je in contact gaat maakt een wereld van verschil. Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw klanten zich welkom voelen en jouw bedrijf als benaderbaar wordt ervaren.

 • Sociaal

  Vanzelfsprekend is het inhoudelijk correct en snel afhandelen van een inkomend telefoongesprek of e-mail heel belangrijk. Dat weten wij heel goed. Daarnaast is het oog hebben voor de persoon achter de vraag net zo belangrijk voor de mate waarin jouw bedrijf als sociaal wordt ervaren. Onze medewerkers hebben hierin een perfecte balans gevonden

 • Doen waar we goed in zijn

  Benieuwd geworden?

  Neem voor meer informatie over onze diensten contact met ons op. Dit kan via verschillende kanalen. Kies voor ons contactformulier of bel ons direct.

  Stuur je vraag of offerteaanvraag direct naar ons toe.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.