Feedbacktraining

Feedback is geven èn ontvangen

In alle organisaties en bedrijven worden mensen met enige regelmaat aangespoord om “elkaar aan te spreken”, bijvoorbeeld op ongewenst gedrag of op achterblijvende prestaties.
Dienst

De juist snaar

Maar gebeurt dat ook? Op het juiste moment en bij de juiste persoon? Slaan we de juiste toon aan en raken we de kern wel? Feedbacktraining van Vaart leert je hoe je op de meest effectieve manier feedback kunt geven èn ontvangen. Uniek daarbij is, dat we ook aandacht besteden aan ‘feedforward’. Dus met andere woorden, hoe je effectief afspraken kunt maken over hoe er binnen je bedrijf wordt gecommuniceerd. Feedback training is zo dus inclusief en allesomvattend. Hetzelfde geldt overigens ook voor bijvoorbeeld onze communicatietraining en verkooptraining.

Feedback trainingen voor diverse bedrijven

Doordat onze feedbacktrainers zo’n lange en brede ervaring in allerlei soorten bedrijfssituaties hebben, kunnen ze dus ook voor jouw bedrijf feilloos aanvoelen aan welke feedbacktraining de meeste behoefte is. Wij maken hierbij gebruik van een zogenaamde GAP analyse waarbij we een aantal medewerkers interviewen (van de betreffende afdelingen waarvoor de training bedoeld is).

Wij spreken dan met een nieuwe medewerker en iemand die er al lang werkt en daarnaast met één of twee medewerkers met een overwegend positieve houding en met één of twee ‘klagers’. Op die manier krijgen wij een goed beeld van wat er leeft bij de verschillende typen medewerkers. Vanzelfsprekend interviewen we ook de betreffende leidinggevende(n).

Meer weten?

Neem contact met ons op als jij meer wilt weten over onze Feedbacktraining dienst of deze direct wilt afsluiten.
Maak een afspraak+31(0) 229 - 29 13 15

Wat onze klanten zeggen

Onze klanten zijn onze topprioriteit. Lees wat een paar van hen te zeggen hebben.
 • Onlangs hebben de medische secretaresses van Karakter  kinder- en jeugdpsychiatrie een communicatietraining gehad van David. Na ons eerste contact kon hij goed omschrijven waar onze behoefte lag. Deze training is door hem vervolgens met zorg “op maat” voor ons ontwikkeld.
  Reacties van de deelnemers waren onder andere: 'de training was een aangename verrassing', 'interessant', 'bewustwording van je eigen ik'.

  De samenwerking hebben we als erg prettig ervaren.

 • Al langere tijd verzorgen David en zijn team diverse diensten voor RE/MAX Nederland. Het afgelopen jaar hebben we de trainingen en coaching flink opgeschaald en we zijn erg blij met het resultaat. David spreekt tijdens trainingen en coachingsessies uit eigen ervaring en weet de juiste vragen te stellen. Hij zorgt voor een veilige omgeving en middels duidelijke doelen en communicatie draagt hij bij aan het behalen van een beter bedrijfsresultaat. Wij zijn erg blij met Vaart en bevelen de training en coaching van harte aan!

 • De Acdapha Groep ervaart de trainingen van Vaart (David Stolze) als super motiverend en leerzaam. Het helpt ons bij het optimaliseren van onze dienstverlening.

 • Wat we doen

  De manier waarop wij feedbacktraining geven

  Zoals we dat ook doen in de communicatietrainingen en de verkooptrainingen, werken we in onze feedbacktraining interactief en vraag gestuurd, op maat en met aandacht voor alle aspecten van feedback geven en ontvangen. Een belangrijke oorzaak van waarom mensen moeilijk feedback geven ligt op het vlak van de spanning die iemand erbij voelt. Door aandacht te geven aan hoe je je eigen spanningsniveau kan herkennen en terugbrengen naar een niveau waarop mensen weer ontspannen en de interactie/feedback makkelijker gegeven kan worden. Wij maken hierbij o.a. gebruik van onderdelen uit de polyvagaal theorie.

  Maar, zoals gezegd, is er dus ook ruimte voor ‘feedforward’. Hierbij schenken we in de feedback training aandacht aan toekomstig gewenst en positief gedrag. Dat wil dus zeggen dat je vooraf aangeeft welk gewenst gedrag je van de ander verwacht, gericht op een taak of situatie in de (nabije) toekomst. Daarmee leg je de focus op hoe iemand het in het vervolg gaat doen en niet over hoe het in het verleden is gegaan. Derhalve onderscheidt het zich van feedback.

  De noodzaak voor het inzetten van een feedbacktraining ontstaat vaak, omdat er veel mensen op elkaar mopperen. Vaart kijkt ook samen met de opdrachtgever naar de oorzaak van het mopperen. Niet zelden ontdekken we dat een niet efficiënte manier van werken onvrede veroorzaakt. Door een feedbacktraining uit te breiden met een gezamenlijke brainstormsessie waarin iedereen mag meedenken over een betere manier van werken, is de totaaloplossing beter en dus duurzamer. In die situatie verloopt de brainstorm sessie zo, dat het team feedback geeft aan het management en het management feedforward teruggeeft en een nieuwe manier van werken voorstelt.

  Wie wij zijn

  Zijn wie je bent en doen wat je belooft, dat doen we bij Vaart. Ondanks dat we op afstand werken voelt contact met ons als heel dichtbij. Bel ons maar eens vrijblijvend op, dan merk je het meteen.
 • Persoonlijk

  Klanten die zich altijd gehoord en gewaardeerd voelen, zijn tevreden en loyaal.

  Een goede relatie kan niet bestaan zonder persoonlijk contact. Onze medewerkers zijn als geen ander in staat om warm menselijk contact te leggen, goed naar jouw klanten te luisteren en rekening te houden met hun individuele wensen en behoeften.

 • Benaderbaar

  Voor klanten kan contact met een bedrijf soms abstract en op afstand aanvoelen.

  Dit kan bijdragen aan een gevoel van niet gezien en gehoord worden. De manier waarop je in contact gaat maakt een wereld van verschil. Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw klanten zich welkom voelen en jouw bedrijf als benaderbaar wordt ervaren.

 • Sociaal

  Het inhoudelijk correct en snel afhandelen van een inkomend telefoongesprek of e-mail is enorm belangrijk.

  Daarnaast is het oog hebben voor de persoon achter de vraag net zo cruciaal voor hoe jouw bedrijf als sociaal wordt ervaren. Onze medewerkers hebben hierin een perfecte balans waardoor ze zorgen dat jouw klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen. Hierdoor versterk jij de sociale kant van jouw bedrijf, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

 • Doen waar we goed in zijn

  Benieuwd geworden?

  Neem voor meer informatie over onze diensten contact met ons op. Dit kan via verschillende kanalen. Kies voor ons contactformulier of bel ons direct.

  Stuur je vraag of offerteaanvraag direct naar ons toe.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.