Management coaching

Management coaching richt zich op leidinggevenden.

Het klinkt zo logisch, maar leidinggevende zijn is zo veel meer dan de baas zijn.
Dienst

In ons hiërarchisch denken, zeggen we vaak dat er leidinggevenden op meerdere ‘niveaus’ zijn, dus van strategisch tot operationeel. Het gaat echter veel verder dan dat. Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende, welke (leiderschaps)kwaliteiten bezit een goede manager? Leidinggevenden hebben ook vaak verschillende rollen in verschillende situaties. Soms directief, dan weer coachend, inspirerend en motiverend. Management coaching van Vaart richt zich op al deze niveaus, situaties, kwaliteiten en rollen.

Management coaching voor diverse bedrijven

Onze management coach heeft zelf jarenlange ervaring met leidinggeven op verschillende niveaus en in verschillende rollen. En ook bij verschillende bedrijven en organisaties. Daardoor heeft hij als geen ander scherp in de gaten welk type manager ideaal is voor welk bedrijf. Dus ook het jouwe. Vaak doen we een soort van een 360 graden feedback waarbij de coach met meerdere mensen binnen de organisatie in gesprek gaat (collega’s, ondergeschikten en leidinggevende(n) van de coachee). Zie in dit verband ook de GAP analyse, zoals o.a. beschreven bij de feedbacktrainingen.

Aan de basis van de management coaching ligt een breed begrip van hoe ontwikkeling verloopt en kennis over onderwerpen als persoonlijkheid, communicatie, motivatie, leren, leiderschap, relaties tussen mensen en de invloed van systemen op mens en organisatie. Onze coaches kunnen deze ontwikkelingen bij jezelf en anderen doorgronden en dus ontwikkel- en verandertrajecten begeleiden.

Naast management coaching gaat dat overigens evenzeer op voor de personal coaching en de team coaching in ons pakket. Neem dus gerust contact met ons op om te bepalen welk type coaching het beste past in jouw situatie.

Meer weten?

Neem contact met ons op als jij meer wilt weten over onze Management coaching dienst of deze direct wilt afsluiten.
Maak een afspraak+31(0) 229 - 29 13 15

Wat onze klanten zeggen

Onze klanten zijn onze topprioriteit. Lees wat een paar van hen te zeggen hebben.
 • Al langere tijd verzorgen David en zijn team diverse diensten voor RE/MAX Nederland. Het afgelopen jaar hebben we de trainingen en coaching flink opgeschaald en we zijn erg blij met het resultaat. David spreekt tijdens trainingen en coachingsessies uit eigen ervaring en weet de juiste vragen te stellen. Hij zorgt voor een veilige omgeving en middels duidelijke doelen en communicatie draagt hij bij aan het behalen van een beter bedrijfsresultaat. Wij zijn erg blij met Vaart en bevelen de training en coaching van harte aan!

 • De Acdapha Groep ervaart de trainingen van Vaart (David Stolze) als super motiverend en leerzaam. Het helpt ons bij het optimaliseren van onze dienstverlening.

 • Wat we doen

  Management en Coaching

  Er zijn mensen die solliciteren op een baan als ‘leidinggevende’. Ze nemen dan vaak veel kennis en ervaring mee die aansluiten bij het profiel. Voor hen is management coaching uiteraard nuttig om bij te blijven en verder te ontwikkelen. Veel leidinggevenden, echter, zijn op een andere manier op hun positie gekomen. Een eigen bedrijf, promotie, herstructurering, ‘erin rollen’. Hoewel ze dus vaak ook heel ervaren zijn, hebben veel van deze managers er behoefte aan hun positie verder te onderzoeken, hun kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen.

  Dus soms is de beste kandidaat voor een management positie iemand uit de praktijk die nog geen ‘echte’ managementervaring heeft opgedaan en is er geen mogelijkheid om die persoon een volledige management opleiding te laten volgen. In die situaties verzorgt Vaart hands-on management coaching waarbij, naar behoefte en situatie, ook het eigen maken van diverse managementmodellen en -tools een onderdeel kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan situationeel leidinggeven, slecht nieuws gesprekken-theorie, de Managerial Grid, leren delegeren. Op deze manier, dus, gaat het coachen op situaties die de manager in de praktijk tegenkomt, hand in hand met het leren kennen en toepassen van de theorie. Management coaching van Vaart speelt derhalve in op alle verschillende wensen en uitgangspunten.

  Wie wij zijn

  Zijn wie je bent en doen wat je belooft, dat doen we bij Vaart. Ondanks dat we op afstand werken voelt contact met ons als heel dichtbij. Bel ons maar eens vrijblijvend op, dan merk je het meteen.
 • Persoonlijk

  Een goede relatie kan niet bestaan zonder persoonlijk contact.

  Onze medewerkers zijn als geen ander in staat om warm menselijk contact te leggen, goed te luisteren en rekening te houden met de individuele wensen en behoeften van jouw klanten.

 • Benaderbaar

  Voor klanten kan contact met een bedrijf soms abstract en op afstand aanvoelen. Dit kan bijdragen aan een gevoel van niet gezien en gehoord worden. De manier waarop je in contact gaat maakt een wereld van verschil. Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw klanten zich welkom voelen en jouw bedrijf als benaderbaar wordt ervaren.

 • Sociaal

  Vanzelfsprekend is het inhoudelijk correct en snel afhandelen van een inkomend telefoongesprek of e-mail heel belangrijk. Dat weten wij heel goed. Daarnaast is het oog hebben voor de persoon achter de vraag net zo belangrijk voor de mate waarin jouw bedrijf als sociaal wordt ervaren. Onze medewerkers hebben hierin een perfecte balans gevonden

 • Doen waar we goed in zijn

  Benieuwd geworden?

  Neem voor meer informatie over onze diensten contact met ons op. Dit kan via verschillende kanalen. Kies voor ons contactformulier of bel ons direct.

  Stuur je vraag of offerteaanvraag direct naar ons toe.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.