Vaart Blog

Voicemail, 7 tips voor het inspreken!

De huidige tijd vraagt om nieuwe oplossingen. Veel ondernemers herkennen dat -met de anderhalve meter samenleving- er niet altijd mensen aanwezig zijn op kantoor. Natuurlijk is in veel gevallen thuiswerken een goed alternatief en werkt Nederland zo toch nog redelijk door. Alle thuiswerkfaciliteiten maken het ook makkelijk om contact te houden met relaties en collega’s. Lastiger wordt het wellicht met het te woord staan van nieuwe klanten. Je krijgt immers geen tweede kans voor een eerste indruk.

Telefoon opnemen tijdens het thuiswerken?

De huidige tijd vraagt om nieuwe oplossingen. Veel ondernemers herkennen dat -met de anderhalve meter samenleving- er niet altijd mensen aanwezig zijn op kantoor. Natuurlijk is in veel gevallen thuiswerken een goed alternatief en werkt Nederland zo toch nog redelijk door. Alle thuiswerkfaciliteiten maken het ook makkelijk om contact te houden met relaties en collega’s. Lastiger wordt het wellicht met het te woord staan van nieuwe klanten. Je krijgt immers geen tweede kans voor een eerste indruk.

Omgevingsgeluiden

Dan wil je niet het risico lopen dat dit cruciale gesprek omlijst wordt door geluiden van stofzuigers, kinderen, de grasmaaier van de buren, Bello de Hond of Piet Parkiet. Echter, dat risico loop je soms wel een beetje. Logisch ook want je kan niet verwachten dat alles on hold staat omdat er thuis ineens ook nog gewerkt moet worden.

Vaart neemt tijdens deze anderhalve meter samenleving uw telefoon op als u aan het thuiswerken bent

Voicemail aanzetten?

Een optie is om op het telefoonnummer van de zaak een bericht achter te laten waarop je mensen uitnodigt om de voicemail in te spreken. Als je dit goed wil doen moet je rekening houden met een aantal zaken. Hieronder volgen 7 tips:

 1. Zorg voor een storingsvrije omgeving
  Zet klokken even stil, haal de batterij uit de deurbel en zet andere mobiele telefoons uit.
 2. Houd de welkomsttekst neutraal
  Je weet niet op welk tijdstip er wordt gebeld. Een veelgemaakte fout bij het inspreken dat je de begroeting aanhoudt van het moment dat jij het inspreekt (Goedemorgen, goedemiddag). Beter is het om het neutrale ‘goedendag’ te gebruiken.
 3. Dankjewel!
  Begin met het bedanken van de klant dat hij contact opneemt. Een compliment is altijd goed. Je kan je voorstellen dat mensen toch een klein beetje teleurgesteld zijn als ze in een voicemail terechtkomen. Dan is een (klein) complimentje best leuk om te horen.
 4. Verontschuldig je niet
  Je vindt het zelf misschien vervelend dat je de mensen naar de voicemail stuurt, maar dit moet je niet inspreken. Je kiest ervoor om het op deze manier te doen.
 5. Verwachtingsmanagement
  Laat heel helder weten wat je van de mensen verwacht. Is het alleen een meldtekst? Geef dan duidelijk aan dat er niet kan worden ingesproken. Als er wel een boodschap achtergelaten kan worden moet je dat ook aangeven. Daarnaast is het heel belangrijk dat mensen een idee hebben wanneer ze een reactie kunnen verwachten en op welke manier en via welk kanaal dat zal gaan.
 6. Andere contactmogelijkheden
  Niet iedereen spreekt graag een voicemail in. Zorg ervoor dat je mensen een alternatief geeft. Bijvoorbeeld door een sms, Whatsapp of een e-mail te sturen.
 7. Smile when you dial
  De meest logische tip wellicht, maar het is bewezen dat het hoorbaar is of iemand aan de telefoon een lachend gezicht heeft bij het praten. Als je het met een vriendelijke stem inspreekt benader je het persoonlijke contact nog het meest. Mensen vinden een voicemail sowieso niet leuk, maar als het dan op een streng-zakelijke of robot-achtige wijze wordt ingesproken is het al helemaal vervelend.

Als je met deze tips rekening houdt is het zeker goed mogelijk om je inkomende telefoongesprekken naar de voicemail te laten gaan. In sommige gevallen kan dat afdoende werken, maar in veel andere gevallen is het toch echt beter als alle binnenkomende telefoongesprekken professioneel worden beantwoord. Beter omdat inkomende gesprekken nieuwe klanten op kunnen leveren.

Nieuwe klanten

Altijd je telefoon opnemen zorgt zeker voor nieuwe klanten! Rekent u even mee?

 • Het is bekend dat in een ‘normale’ situatie van iedere 100 telefoontjes naar uw bedrijf er gemiddeld 18 naar de voicemail gaan. In deze tijd is dat wellicht zelfs meer.
 • Van alle gesprekken die naar de voicemail gaan wordt 38% te laat (of nooit) teruggebeld.
 • Ook bekend is dat van die 62% slechts 50% zelf nog een keertje terugbelt.
 • Zo kan het gebeuren dat op 100 inkomende gesprekken mogelijk 6 nieuwe klanten worden gewonnen!!

Tijdelijk kunt u dit een maand lang GRATIS uitproberen! Klik hier om direct gebruik te maken van deze aanbieding

Telefoonservice

De oplossing om in deze tijd toch alle telefonische kansen te benutten ligt voor de hand. Geef de beantwoording van al uw binnenkomende telefoonverkeer uit handen aan een professionele antwoordservice.

Vaart is specialist in klantcontact. Specialisten met liefde voor klanten die snel en vakkundig uw klanten te woord staan. We beantwoorden de veelgestelde vragen en de inhoudelijke vragen versturen we naar u zodat u deze mensen kan terugbellen op het moment dat het u uitkomt.

Aanpak

We richten uw antwoordservice in met 3 simpele stappen:

 1. Inrichten omgeving
  In maximaal vijf werkdagen richten wij een omgeving in waar al uw inkomende telefoongesprekken binnenkomen. We genereren een telefoonnummer waarnaar u kan doorschakelen en zorgen ervoor dat de telefoonnotities op de juiste manier worden geadministreerd en verstuurd.
 2. Verdelen 1e lijn en 2e lijn onderwerpen
  U bepaalt welke vragen door ons beantwoord kunnen worden (eerste lijn) en welke klanten direct moeten worden doorverbonden naar uw medewerkers (tweede lijn).
 3. Trainen
  Wij trainen ons team (op verzoek samen met u) en starten z.s.m. met het beantwoorden van de klantvragen.

Zodra uw behoefte aan het opvangen van de klantvragen voorbij is, gaan wij er weer tussenuit en verloopt uw klantcontact weer als vanouds.

Tarief

Ons tarief is zeer competitief en volledig afgestemd op het aantal gesprekken dat we voor u mogen opnemen.

Meer nieuws

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten Ben jij op zoek naar manieren die de kwaliteit van de klantenservice verbeteren en de klanttevredenheid verhogen? Vaart is er om jou te helpen! Ons enthousiaste team van klantenservicemedewerkers levert flexibele diensten op het gebied van klantcontact, zoals telefoonbeantwoording, klantenservice en virtuele assistenten. Onze kwaliteitsgerichte aanpak zorgt ervoor…
Meer lezen
Krijg meer tevreden klanten met de flexibele klantenservice van Vaart

Meer tevreden klanten door een goede klantenservice.

De manier waarop klanten worden behandeld door de klantenservice is van invloed op hun perceptie van het bedrijf. Daarnaast bepaalt het in zeker mate hun toekomstige interacties.
Meer lezen

Sneller je bedrijfsdoelen halen met een Virtual Assistant.

“Virtuele Assistentie, wat moet ik me daar dan precies bij voorstellen?” Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Logisch ook, want wat een Virtual Assistant doet is niet altijd hetzelfde. De meest generieke omschrijving van een Virtual Assistant is dat deze, op afstand, werk uit handen nemen zodat jij als ondernemer tijd en moeite bespaart. Daarnaast…
Meer lezen