Wijzer over de basisschool

Maaike Koolhoven: Aandacht voor rekenen

Wat was de reden om op zoek te gaan naar het uitbesteden van de klantenservice?


Ik merkte dat ik groot deel van de dag bezig mail beantwoorden (toen ging alles nog per email, ik had nog geen telefoonnummer). Vaart heeft in de eerste instantie het beantwoorden van de email overgenomen. Na overleg met Vaart ook besloten een telefoonnummer aan te maken. Klanten vinden het toch fijn als zij even kunnen bellen, daarbij geeft dat ook meer vertrouwen. Hier heb ik eerder niet aan kunnen denken omdat de mogelijkheid er voor mij niet was om de gehele dag telefoon aan te nemen.

Hoe was de “klantenservice” geregeld voor de samenwerking met Vaart?

Dit deed ik zelf. In de beginfase was er vanzelfsprekend weinig tot geen klantcontact. Dat is toen, ook toen het wat drukker werd, zo gebleven.

Waarom had je in de eerste instantie voor deze oplossing gekozen?

Kostenoverweging. Zo heb je het zelf in de hand. Daarbij denk je in de eerste instantie altijd dat je het zelf het beste kan (het is tenslotte je eigen onderneming).

Welke uitdagingen ontstonden hierbij / hierdoor?


Als je dat vasthoudt belemmerd het groei bedrijf. Ondernemer moet de focus houden op wat ie goed kan. Dit is vaak niet “de klantenservice”. Daarbij kun je dan te weinig tijd besteden aan alle werkzaamheden nodig zijn om klant echt goed te bedienen. Denk hierbij aan productontwikkeling, sales en marketing, hier moet je echt focus en concentratie op houden. Daarnaast ook weinig vrije tijd en dus weinig vrijheid.

Sinds wanneer is de samenwerking met Vaart gestart?

Vaart ‘doet’ voor ons al sinds 2015 de klantenservice.

Hoe verliep deze overgang?

Het is allemaal heel soepel verlopen. Na een week was ik al blij dat ik het had gedaan. Het begon met het overnemen van de email, daarna ook de telefoon en nu doet Vaart eigenlijk de complete backoffice, waarbij alle vragen over bestellingen, maillist, etc. uit handen wordt genomen.

Welk verschil merk je nu?

Ik heb er geen omkijken meer naar omdat Vaart de complete backoffice is geworden, alle vragen worden afgehandeld. Vaart kan in alle systemen kijken en aanpassen waardoor alles wordt opgelost.


Wat merken uw/ je klanten van deze verandering?

Dat zij snel, klantvriendelijk en goed geholpen worden. (ik heb er zelfs goede reviews over gekregen online) op onder andere webwinkelkeur.nl (zoeken op wijzer over de basisschool) en google reviews. Is echt waardevol!

Zou je opnieuw de keus maken om met Vaart samen te werken?

 jazeker

Zou je Vaart aanraden bij andere ondernemers?

Ja absoluut

Het niveau van de medewerkers is echt een voordeel. behalve dat de telefoon wordt aangenomen  werkt Vaart met Shopify, Active Campain en daardoor wordt nagenoeg alles direct opgelost.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

30 juni 2020