F.A.Q.

bel direct met tel: 0229-291315

Of lees hieronder het antwoord op de meestgestelde vragen

We hebben veel kennis van diverse branches. In de meeste gevallen is inhoudelijke kennis niet noodzakelijk maar waar dit wel het geval is investeren we voldoende tijd in het eigen maken van de benodigde informatie.
Eigenlijk is het vergelijkbaar met de situatie waarin uzelf een nieuwe medewerker aan zou nemen.
Wij beantwoorden uw telefoon op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 (op vrijdag tot 17:00). in overleg kan dit naar uw wens worden aangepast.
We schakelen zeer snel. In veel gevallen kunnen we binnen 48 uur beginnen met het aannemen van uw telefoongesprekken.
Indien we meer gesprekken voor u opnemen dan in uw abonnement berekenen wij extra kosten. Zie onze prijslijst.
Wij hanteren voor onze abonnementen 1 maand opzegtermijn.
Vaart werkt met een klein team van ervaren medewerkers die de telefoon opnemen voor onze klanten. Het kan dus nooit voorkomen dat er een onervaren persoon zonder kennis van uw bedrijf of markt uw klanten te woord staat.
Vertrouwen is in iedere samenwerking zeer belangrijk. Bij ons kunt u er zeker van zijn dat alle klant- en bedrijfsinformatie, maar ook informatie over producten en processen veilig opgeslagen is en nooit wordt gebruikt voor andere doeleinden. Hierover is in onze overeenkomst een speciaal segment opgenomen.
Vaart biedt de mogelijkheid om de volledige logistieke afhandeling van bijv. de bestellingen uit uw webshop uit handen te nemen. Dit is maatwerk en hierover gaan we graag met u in gesprek.

Meer info?

indien u meer informatie wenst over Klantenbinders kunt u vrijbijvend contact opnemen met Debbie Aukes of David Stolze op 0229-291315 of via info@vaart.eu.