Vaart Blog

Sneller je bedrijfsdoelen halen met een Virtual Assistant.

“Virtuele Assistentie, wat moet ik me daar dan precies bij voorstellen?” Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Logisch ook, want wat een Virtual Assistant doet is niet altijd hetzelfde. De meest generieke omschrijving van een Virtual Assistant is dat deze, op afstand, werk uit handen nemen zodat jij als ondernemer tijd en moeite bespaart. Daarnaast brengt het je ook nog eens sneller bij je bedrijfsdoelen omdat jij je vaker bezig kan blijven houden met je bedrijf. Dit maakt het logisch dat het inschakelen van een virtual assistant steeds populairder wordt.

In dit blogbericht zullen we ingaan op de voordelen van het gebruik van een virtual assistant en waarom ook jij erover zou moeten nadenken om er één in te huren.

Tijdsbesparing

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een virtual assistant is tijdsbesparing. Virtuele assistenten kunnen taken uitvoeren die anders veel tijd zouden vergen, waardoor jij je kan concentreren op uw kerntaken en projecten. Dit omvat bijvoorbeeld het regelen van afspraken, het beantwoorden van e-mails, het bijhouden van agenda’s en het organiseren van jouw werkruimte. Hierdoor kan jij je tijd beter besteden aan andere belangrijke zaken.

Kostenbesparing

In plaats van zelf personeel aan te nemen, kan jij een virtueel assistent inhuren die specifiek op jouw behoeften is afgestemd. Dit bespaart geld en tijd, aangezien jij niet de overheadkosten hoeft te betalen die je wel hebt bij eigen personeel. Bovendien kan jij jouw virtuele assistent op elk gewenst moment van de week inhuren terwijl je met parttime personeel in loondienst gebonden bent aan de overeengekomen werktijden. Hetzelfde geldt voor werkzaamheden die seizoensgebonden zijn. Het inhuren van een tijdelijke Virtual Assistant is dan vaak een betere optie dan speciaal voor die periode iemand te moeten inhuren.

Meer efficiëntie

Virtuele assistenten zijn speciaal opgeleid en ervaren in het uitvoeren van taken die ze krijgen toegewezen. Hierdoor zijn ze efficiënter en sneller in het uitvoeren van deze taken dan wanneer jij ze zelf zou doen. Bovendien zijn ze ook meestal bekend met de laatste technologieën en software, waardoor ze nog effectiever kunnen werken.

Doelgericht

Het positieve effect dat bij de tijdsbesparing beschreven staat geldt ook voor de productiviteit. Wanneer jij je niet bezig hoeft te houden met administratieve taken, kan jij je beter concentreren op jouw kerntaken en projecten. Hierdoor kan jij jouw productiviteit verhogen en dankzij je virtual assistant sneller je bedrijfsdoelen halen. Bovendien kan je meer tijd besteden aan de ontwikkeling van jouw bedrijf en het realiseren van jouw doelen.

Optimalisering van processen

Een virtueel assistent van Vaart heeft heel veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven en weet hierdoor als geen ander hoe de ondersteunende processen zo efficiënt mogelijk kunnen worden ingericht. Hierdoor kan zij met jou sparren en advies geven over het optimaliseren van jouw bedrijf. Optimale proecessen maken het weer makkelijk om je bedrijfsdoelen te halen. In het kort, het gebruik van een virtueel assistent biedt heel veel voordelen op verschillende gebieden. Daarbij maakt het niet uit of je alleen werkt of bijvoorbeeld al een aantal mensen in dienst hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op om te onderzoeken hoe we ook jou virtueel kunnen assisteren.

Meer nieuws

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten Ben jij op zoek naar manieren die de kwaliteit van de klantenservice verbeteren en de klanttevredenheid verhogen? Vaart is er om jou te helpen! Ons enthousiaste team van klantenservicemedewerkers levert flexibele diensten op het gebied van klantcontact, zoals telefoonbeantwoording, klantenservice en virtuele assistenten. Onze kwaliteitsgerichte aanpak zorgt ervoor…
Meer lezen
Krijg meer tevreden klanten met de flexibele klantenservice van Vaart

Meer tevreden klanten door een goede klantenservice.

De manier waarop klanten worden behandeld door de klantenservice is van invloed op hun perceptie van het bedrijf. Daarnaast bepaalt het in zeker mate hun toekomstige interacties.
Meer lezen

Smile! Welke rol speelt je lach bij je klantgesprekken?

Maar, we zijn nu meer dan 80 jaar verder. Klopt dit nu nog steeds? Laten we eens onder de loep nemen welke rol de lach nu speelt in intermenselijk contact. Een ding is zeker, een snelle, doordeweekse glimlach en die ouderwetse instant grin werkt vandaag de dag niet meer. Kijk maar om je heen naar de grote…
Meer lezen