Vaart Blog

Een Virtual Assistant is essentieel voor ZZPers en kleine ondernemingen.

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een bedrijf dat net gestart is of een grillig verloop van de opdrachten kent.

Waarom juist een kleine onderneming een Virtual Assistant zou moeten inhuren

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een bedrijf dat net gestart is of een grillig verloop van de opdrachten kent.

Hoe georganiseerd en efficiënt je ook bent als eigenaar van een klein bedrijf, de bergen papierwerk en constante eisen van klanten kunnen je soms echt overweldigen. Als je een klein bedrijfje runt, denk je er af en toe misschien aan om een assistent of iemand op de binnendienst aan te nemen. Misschien is dat momenteel echter niet de beste optie voor jou, aangezien er hoge kosten zijn verbonden aan het aannemen van een nieuw personeelslid, vooral een die veel uitleg en training vereist. Wellicht is het een goed idee om in plaats daarvan een samenwerking met een Virtual Assistant aan te gaan?

De nadelen van het zelf in dienst nemen van een assistent

Een van de kenmerken van een klein bedrijf is dat het werk vaak grillig is. Soms komt alles tegelijk en kom je handen tekort en op een ander moment kan je het makkelijk zelf aan. Als je dan een assistent op de loonlijst hebt brengt met zich mee dat je ook de uren moet betalen waarin het niet echt nodig. Bovendien brengen eigen personeel ook veel extra kosten met zich mee. Naast de salariskosten zijn er o.a. de kosten van een werkplek inclusief huur, gas, licht en water en wellicht ook kantoorapparatuur waaronder computers en printers.

De voordelen van een Virtual Assistant

Een Virtual Assistant is een goed opgeleide, ervaren secretaresse op afstand. In plaats van een vast salaris, worden Virtual Assistants vaak per uur of per opdracht betaald. Dit kan voor kleine bedrijven veel kosten schelen. Voor een Virtual Assistant hoeft u niets te regelen. Virtual Assistanten zijn zelfvoorzienend en hebben meestal ook veel ervaring met de vaardigheden en beroepsethiek die elke uitvoerend assistent moet hebben, zonder dat er enige training van jou nodig is. Een Virtual Assistant heeft al alle kantoorbenodigdheden die nodig zijn om zijn of haar werk te doen. Ten slotte kan het hebben van een Virtual Assistant jouw kleine bedrijf het imago van succes en professionaliteit geven.

Vitaal belang

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een klein bedrijf dat van de grond probeert te komen. De hulp die ze bieden bij het omgaan met administratieve overbelasting en klantbehoeften en het binnenhalen van nieuwe verkopen kan het verschil maken tussen mislukking en succes.

Wat doet een Virtual Assistant?

De meeste Virtual Assistants kunnen allerlei soorten data en gegevens bijhouden, afspraken maken en bevestigen, databasebeheer, bijeenkomsten organiseren, websiteonderhoud, klanten bellen, klachten en verzoeken van klanten afhandelen. De meesten zullen ook bereid zijn om alle gespecialiseerde, bedrijfsspecifieke taken uit te voeren waarvoor vanzelfsprekend wel training nodig is.

Resumé

Kleine bedrijven hebben soms wat operationele hulp nodig om hun succes in goede banen te leiden. Daarnaast moeten ze ook slim met hun budget omgaan. Het inhuren van een Virtual Assistant is een manier waarop kleine bedrijf beide kunnen doen. Gun jezelf dus vandaag nog een eigen Virtual Assistant waardoor jij 100% kan focussen op je doelen voor 2021!

Het unieke voordeel van Vaart

Vaart heeft hoogopgeleide Virtual Assistants in dienst die met veel plezier ook voor jou aan de slag gaan. Het unieke van onze aanpak is dat wij wekelijks intern overleg hebben waarin de Virtual Assistants onderling overleg hebben en informatie delen over werkzaamheden en systemen. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je altijd kan rekenen op een assistent, ook als jouw ‘vaste’ assistent onverhoopt ziek is, met zwangerschapsverlof is of op vakantie

Meer weten? Kijk dan op onze website of neem via het onderstaande formulier contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Meer nieuws

Een tevreden klant is belangrijker dan een nieuwe klant

Een tevreden klant is belangrijker dan een nieuwe klant Als ondernemer is het essentieel om loyale klanten te kweken die niet alleen terugkomen voor meer, maar jouw bedrijf ook aanbevelen aan anderen. Hoewel er veel strategieën en tactieken zijn die je kan gebruiken om de loyaliteit van klanten te vergroten, is een van de meest…
Meer lezen

Vijf gouden tips om jouw bedrijf succesvol te laten groeien.

Een bedrijf laten groeien kan een opwindende en lonende reis zijn, maar het vereist zorgvuldige planning en hard werken. Om je op weg te helpen volgen hier Vijf Gouden Tips om jouw bedrijf succesvol te laten groeien. Ondernemers moeten een effectieve strategie ontwikkelen om hun activiteiten te sturen, de juiste mensen aannemen om het bedrijf…
Meer lezen

8 tips over hoe je beter om kan gaan met boze klanten

Hieronder staan 8 tips beschreven waarop je beter met lastige gesprekken om kan gaan. Als je er in slaagt om deze tips consequent toe te passen, zal je merken dat deze gesprekken steeds vloeiender verlopen. Dat is beter voor de klantrelatie, maar ook beter voor jou! 1. Vriendelijk en geïnteresseerd Allereerst is het van betekenis…
Meer lezen