Vaart Blog

Een Virtual Assistant is essentieel voor ZZPers en kleine ondernemingen.

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een bedrijf dat net gestart is of een grillig verloop van de opdrachten kent.

Waarom juist een kleine onderneming een Virtual Assistant zou moeten inhuren

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een bedrijf dat net gestart is of een grillig verloop van de opdrachten kent.

Hoe georganiseerd en efficiënt je ook bent als eigenaar van een klein bedrijf, de bergen papierwerk en constante eisen van klanten kunnen je soms echt overweldigen. Als je een klein bedrijfje runt, denk je er af en toe misschien aan om een assistent of iemand op de binnendienst aan te nemen. Misschien is dat momenteel echter niet de beste optie voor jou, aangezien er hoge kosten zijn verbonden aan het aannemen van een nieuw personeelslid, vooral een die veel uitleg en training vereist. Wellicht is het een goed idee om in plaats daarvan een samenwerking met een Virtual Assistant aan te gaan?

De nadelen van het zelf in dienst nemen van een assistent

Een van de kenmerken van een klein bedrijf is dat het werk vaak grillig is. Soms komt alles tegelijk en kom je handen tekort en op een ander moment kan je het makkelijk zelf aan. Als je dan een assistent op de loonlijst hebt brengt met zich mee dat je ook de uren moet betalen waarin het niet echt nodig. Bovendien brengen eigen personeel ook veel extra kosten met zich mee. Naast de salariskosten zijn er o.a. de kosten van een werkplek inclusief huur, gas, licht en water en wellicht ook kantoorapparatuur waaronder computers en printers.

De voordelen van een Virtual Assistant

Een Virtual Assistant is een goed opgeleide, ervaren secretaresse op afstand. In plaats van een vast salaris, worden Virtual Assistants vaak per uur of per opdracht betaald. Dit kan voor kleine bedrijven veel kosten schelen. Voor een Virtual Assistant hoeft u niets te regelen. Virtual Assistanten zijn zelfvoorzienend en hebben meestal ook veel ervaring met de vaardigheden en beroepsethiek die elke uitvoerend assistent moet hebben, zonder dat er enige training van jou nodig is. Een Virtual Assistant heeft al alle kantoorbenodigdheden die nodig zijn om zijn of haar werk te doen. Ten slotte kan het hebben van een Virtual Assistant jouw kleine bedrijf het imago van succes en professionaliteit geven.

Vitaal belang

De ondersteuning van een Virtual Assistant kan van vitaal belang zijn voor een klein bedrijf dat van de grond probeert te komen. De hulp die ze bieden bij het omgaan met administratieve overbelasting en klantbehoeften en het binnenhalen van nieuwe verkopen kan het verschil maken tussen mislukking en succes.

Wat doet een Virtual Assistant?

De meeste Virtual Assistants kunnen allerlei soorten data en gegevens bijhouden, afspraken maken en bevestigen, databasebeheer, bijeenkomsten organiseren, websiteonderhoud, klanten bellen, klachten en verzoeken van klanten afhandelen. De meesten zullen ook bereid zijn om alle gespecialiseerde, bedrijfsspecifieke taken uit te voeren waarvoor vanzelfsprekend wel training nodig is.

Resumé

Kleine bedrijven hebben soms wat operationele hulp nodig om hun succes in goede banen te leiden. Daarnaast moeten ze ook slim met hun budget omgaan. Het inhuren van een Virtual Assistant is een manier waarop kleine bedrijf beide kunnen doen. Gun jezelf dus vandaag nog een eigen Virtual Assistant waardoor jij 100% kan focussen op je doelen voor 2021!

Het unieke voordeel van Vaart

Vaart heeft hoogopgeleide Virtual Assistants in dienst die met veel plezier ook voor jou aan de slag gaan. Het unieke van onze aanpak is dat wij wekelijks intern overleg hebben waarin de Virtual Assistants onderling overleg hebben en informatie delen over werkzaamheden en systemen. Hierdoor heb jij de zekerheid dat je altijd kan rekenen op een assistent, ook als jouw ‘vaste’ assistent onverhoopt ziek is, met zwangerschapsverlof is of op vakantie

Meer weten? Kijk dan op onze website of neem via het onderstaande formulier contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking

Meer nieuws

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten

8 Gouden Tips voor meer tevreden klanten Ben jij op zoek naar manieren die de kwaliteit van de klantenservice verbeteren en de klanttevredenheid verhogen? Vaart is er om jou te helpen! Ons enthousiaste team van klantenservicemedewerkers levert flexibele diensten op het gebied van klantcontact, zoals telefoonbeantwoording, klantenservice en virtuele assistenten. Onze kwaliteitsgerichte aanpak zorgt ervoor…
Meer lezen
Krijg meer tevreden klanten met de flexibele klantenservice van Vaart

Meer tevreden klanten door een goede klantenservice.

De manier waarop klanten worden behandeld door de klantenservice is van invloed op hun perceptie van het bedrijf. Daarnaast bepaalt het in zeker mate hun toekomstige interacties.
Meer lezen

Sneller je bedrijfsdoelen halen met een Virtual Assistant.

“Virtuele Assistentie, wat moet ik me daar dan precies bij voorstellen?” Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Logisch ook, want wat een Virtual Assistant doet is niet altijd hetzelfde. De meest generieke omschrijving van een Virtual Assistant is dat deze, op afstand, werk uit handen nemen zodat jij als ondernemer tijd en moeite bespaart. Daarnaast…
Meer lezen