SINGLE PORTFOLIO

Project Info

Apotheken bevinden zich in een sterk veranderende omgeving. Daar waar er tot voor een paar jaar geleden nog de nadruk lag op de bereiding van de medicijnen wordt het zwaartepunt van de functie meer en meer verlegd naar de persoonlijke omgang met klanten. Verzekeraars eisen een steeds betere dienstverlening en de cliënten stellen ook prijs op persoonlijk advies, medicamenteus maar ook op het gebied van de leefregels. Dit brengt een grote verandering mee voor de veelal zeer gespecialiseerde en product- en oplossingsgerichte medewerkers.

acdapha

 

 

 

Acdapha Apotheken heeft aan Vaart gevraagd om mee te denken over de ontwikkeling van een training die het personeel van de Apotheek in staat stelt om gesprekken te voeren die voor alle betrokkenen voordeel opleveren.

De verzekeraars hebben baat bij een gedegen advisering van de juiste medicijnen. daarnaast behaalt de apotheek voordeel omdat er een zo breed mogelijk advies wordt gegeven met respect en zorg voor de klantrelatie. Als derde profiteert de medewerker van de training omdat deze daardoor in staat is vanuit de eigen kracht en persoonlijkheid een gesprek met de cliënten te voeren. De cliënt heeft het grootste voordeel.Hij voelt zich gehoord en gewaardeerd en kan op basis van een gedegen advies een goede keuze maken over gezondheid.

Vaart heeft een training ontwikkeld die de medewerkers in een afwisselende, veilige omgeving inzicht geeft in de dynamiek van een adviesgesprek en ze daarmee laat oefenen.

Project Details

  • Client: Acdapha Apotheken
  • Date: oktober 8, 2014
  • Tags: Training
Launch Project